Priluka


SEDMI DAN

Oče Pio iz Pietrelcine, blagoslovljeni oče, ti si sudjelovao u Božjem planu spasenja te ponudio samog sebe kao žrtvu za oslobođenje ljudi od ropstva prema sotoni. Molimo te da posreduješ za nas i za sve nevjernike i grešnike da se obrate Bogu, te da se iskreno pokajemo za sve naše grijehe. Moli i za one čija je vjera slaba da porastu u kršćanskom životu, te vjernu Božju djecu da nastave s još većim žarom na putu svoga spasenja. Slavni sveče, ti koji si svjedočio za istinske vrijednosti života, molimo te posreduj za nas da ne budemo zavedeni lažima ovoga svijeta koje nam zli arogantno nameće kao istine, već da ispravno živimo našu vjeru.



Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…


Molitva svetom Padre Piju:
Sveti Padre Pio, koji si toliko ljubio rane Kristove, da si ih i sam nosio na svome tijelu. Tebe koji si svoj život posvetio naviještenju i slavljenju Muke i Ljubavi Kristove molim, da mi budeš zaštitnik i zagovornik pred Isusovim Presvetim Licem.

Molim te, izmoli mi;
- dar povjerenja u Božju Ljubav
- dar pouzdanja u Božju Providnost
- dar predanja u Božju Volju.

Osobito, Padre Pio, izmoli za mene milost ....(recite svoje nakane) koju toliko želim, kako bih bio suobličen Božjoj volji, kako bih donosio plodove ljubavi, milosrđa, mira; kako bih se oslobodio egoizma; kako bih postao suradnikom Božjim.

Pomolimo se:
Bože, koji si blaženom Piju, svećeniku, dao milost da na čudesan način bude dionik trpljenja tvoga Sina, udijeli nama da se, po njegovu zagovoru, suobličimo Isusovom smrti, kako bismo dospjeli do slave uskrsnuća. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, koji s Tobom živi i kraljuje u sve vijeke vjekova. Amen.


Litanije svetom Piju iz Pietrelcine


Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
Sine otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!

Sveta Marijo, Bezgrešna Djevice, moli za nas.
Sveti Pio iz Pietrelcine, moli za nas.
Sveti Pio, ljubljen od Boga, moli za nas.
Sveti Pio, sliko Isusa Krista, moli za nas.
Sveti Pio, dobri pastiru ljudi, moli za nas.
Sveti Pio, uzore svećenika, moli za nas.
Sveti Pio, svjetlo Crkve, moli za nas.
Sveti Pio, klanjatelju pred Presvetim, moli za nas.
Sveti Pio, vjerni sine svetog Franje, moli za nas.
Sveti Pio, označen stigmama Isusa Krista, moli za nas.
Sveti Pio, bolesniče u patnji, moli za nas.
Sveti Pio, pomoćniče umirućih, moli za nas.
Sveti Pio, ravnatelju duša, moli za nas.
Sveti Pio, zlatno srce, moli za nas.
Sveti Pio, apostole milosrđa, moli za nas.
Sveti Pio, činitelju čudesa, moli za nas.
Sveti Pio, tješitelju potlačenih, moli za nas.
Sveti Pio, ljubitelju Presvete krunice, moli za nas.
Sveti Pio, pomoćniče dušama u sumnji i tami, moli za nas.
Sveti Pio, tješitelju bolesnih, moli za nas.
Sveti Pio, uzore poniznosti, moli za nas.
Sveti Pio, izvore mudrosti, moli za nas.
Sveti Pio, ogledalo božanskog života, moli za nas.
Sveti Pio, ljubitelju Isusa Krista raspetoga, moli za nas.
Sveti Pio, predan Božjoj volji, moli za nas.
Sveti Pio, činitelju dobra na zemlji, moli za nas.
Sveti Pio, ispunjen duhom žrtvovanja, moli za nas.
Sveti Pio, pomoći i nado u svim našim potrebama, moli za nas.
Sveti Pio, posudo Duha Svetoga, moli za nas.
Sveti Pio, koji nas vodiš Isusu Kristu, moli za nas.
Sveti Pio, naš duhovni oče i odvjetniče, moli za nas.
Sveti Pio, okrunjen u slavi nebeskoj, moli za nas.

Pomolimo se:
Bože, Oče naš nebeski, koji si pomogao svetom Piu na odražavanju slike Isusa Krista kroz život u ljubavi i požrtvovanju, daj nam da i mi slijedimo tvoga Sina hodeći stopama svetog Pia iz Pietrelcine dajući svoju nesebičnu ljubav. Amen.


Krunica svetom Piju iz Pietrelcine

1. Isuse promatram te dok klečiš u Getsemanskom vrtu. Dok moliš pogleda uprtog ka Nebu, niz tvoje Presveto lice slijeva se krvav znoj. Svjestan si da bez Tvoje muke i smrti – nema moga otkupljenja. Dopusti mi da Ti se približim zajedno u molitvi. U ovoj noći želim Ti biti prijatelj i zajedno s tobom podijeliti tvoju bol.

2. Tebe, jedinog Pravednika svezaše na stup srama. Bičevima izraniše Tvoje tijelo i Spasiteljska krv se razli zemljom. Molim Te večeras Isuse za sve koji Te ranjavaju grijesima, psovkom i zlom. Za sve ovisnike, za sve koji su upali u ponor besmisla i zla. Za njih klečim i za njih Te molim, o neka ih Tvoja Krv ozdravi.

3. Kralja Vjekova, okruniše trnjem. Dok Ti se izruguju, Isuse ti strpljivo šutiš i moliš. Učitelju, moja je ljubav ograničena, često ne znam ljubiti ni prijatelje, a kamoli neprijatelje. Često sam ljubomorna i zavidna. Ponekad sam nezadovoljna svojim životom i htjela bih živjeti živote drugih. O Kralju moga srca i života, klanjam Ti se i molim te pouči me; strpljivosti, ljubavi, praštanju i prijateljstvo.

4. Isuse, pratim Te na putu do Kalvarije. Okrvavljen padaš pod težinom križa. Padaš ali ne posustaješ. Znaš da moraš izdržati do kraja. Sigurna sam da si svojom svemoći mogao nadići slabost, ali htio si dati još jednu priliku ljudskom rodu. Ti i Šimun Cirenac, korak u korak pod križem, zajedničkim snagama do Golgote. Bog i čovjek, zajedno na putu spasenja svijeta. Molim Te Isuse, daj mi Šimunovo srce, da znam prepoznati težinu ljudskih Kalvarija i prolaziti ih zajedno s njima.

5. Isuse, razapeše Te između dva razbojnika. Ljudska zloba i nevjera, zadaju Ti veću bol od čavala koji razdiru Tvoje tijelo. Kao i Getsemaniju, zagledan u Nebo moliš. Moliš: „Oče oprosti im, jer ne znaju što čini.“ O ima li veće Ljubavi. U ovoj molitvi Isuse, klanjam se Tvojim Presvetim Ranama. Uranjam u njih; svoj život, svoju vjeru, ufanje, ljubav, svoj razum, dušu i tijelo. O neka me Tvoja krv očisti i ozdravi za novi život.