Priluka


OSMODNEVNA POBOŽNOST U KORIST SV. DUŠA U ČISTILIŠTU


Bože u pomoć mi priteci!
Gospodine pohiti da mi pomogneš!
Pokoj vječni daruj im, Gospodine.
I svjetlost vječna svijetlila njima!




PRVA MOLITVA
Iz dubine vapijem k Tebi, Gospodine;
Gospodine, usliši glas moj 


Dragi Isuse, koji si dragovoljno tolike muke pretrpio, da otkupiš duše iz pandži neprijatelja, koji ih nastoji u ponor pakleni strmoglaviti, smiluj se ovim Tebi vjernim dušama, koje su izbjegle vječnim mukama pakla, ali su zapale u strašne čistilišne muke. Usliši ih premilostivi Gospodine, oslobodi ih premilostivi Gospodine, oslobodi ih od one nepodnošljive vatre, u koju su utonule, neprestano jauču i mole Te, da se s Tobom sjedine i na vijeke vjekova Te uživaju. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....



DRUGA MOLITVA
Neka paze uši Tvoje na glas molitve moje

O predobrostivi i premilosrdni Gospodine, ljubezni Oče, ne ogluši se na zdvojne vapaje onih blaženih duša, koje Te usred ražarene peći ne prestaju zazivati. Mole te bijednice i neprestano te mole za milosrđe, da ugasiš onu vatru, koja ih toliko užasno muči. Čuj ih predragi Isuse Kriste i ispuni njihove svete želje, sjedinivši ih s Tobom u nebu zauvijek. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....



TREĆA MOLITVA
Ako bezakonja gledaš Gospodine;
Gospodine, tko će opstati?


O predobrostivi Otkupitelju, tko će opstati pred Tvojom pravednošću i zadobiti vječno blaženstvo, ako ćeš gledati na naše grijehe? Oprosti stoga dušama u čistilištu sve njihove dugove i kazne, koje imaju pretrpjeti po neizmjernoj pravednosti Tvojoj i privedi ih k Sebi, da se s tobom vesele na vijeke. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo…. Pokoj vječni.....



ČETVRTA MOLITVA 
  Ali je u Tebe praštanje i radi zakona
Tvoga čekam Te, Gospodine


Sa potpunim se pouzdanjem k Tebi utječu, o preblagodarni Isuse, sv. Duše u čistilištu, budući da su osvjedočene da Ti praštaš odmah, čim Te tko zamoli. Radi toga iskaži im svoju ljubav, u koju toliku nadu polažu i oslobodi ih onog vatrenog vrtloga i privedi ih u vječnu slavu. Amen.

Oče naš .... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....



PETA MOLITVA  
Čeka duša moja riječ Njegovu;
uzda se duša moja u Gospodina



O preslatki Isuse, sv. Duše u čistilištu, oslanjajući se na Tvoje riječi, ne prestaju vapiti za milosrđem. Ti si im obećao oproštenje, zato uzdajući se u Tvoje obećanje, od Tebe se nadaju milosrđu. Neka im ne budu uzaludne nade, preblagi Gospodine, stoga ih pridruži onim sretnicima koji Te već uživaju, da im se već jednom ispuni želja i da otpočinu u Tebi u rajskoj slavi. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....




ŠESTA MOLITVA
Od straže jutarnje sve do noći uzda
se Izrael u Gospodina


Sjeti se premilostivi Gospodine, bijednih duša u čistilištu, Tvojih ljubljenih zaručnica, kao izabranih kćeri novog Izraela. Pa zar se ne može ljubljeni Izrael nadati u svog ljubljenog Boga? Od rane zore sve dok ne iščezne zadnji trak sunca, uvijek će se ufati da ćeš mu iskazati. Ljubav i milosrđe. Pruži im stoga pomoćnicu ruku i izbavi iz ognja, koji im tolike muke zadaje i dopusti im da Te za uvijeke u nebu slave. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....




SEDMA MOLITVA
Jer je u Gospodina milosrđe i obilno
je u Njega otkupljenje


O preljubazni Spasitelju i Otkupitelju naš, Isuse Kriste! Tvoje je milosrđe neizmjerno i neizreciva je cijena presvete Krvi Tvoje koju si za nas prolio, pa ipak dopuštaš, da Te one vjerne duše tako dugo prose za milost. Ne daj dalje, ne daj dalje, da ih žeže onaj proždirujući oganj, ugasi ga i dopusti da osjete Tvoje veliko milosrđe i obilno otkupljenje. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....




OSMA MOLITVA  
On će otkupiti Izraela od svih
bezakonja Njegovih


Neizmjerni Bože, Oče blagosti! Ti si se svojevoljno odlučio da otkupiš Izraela. Mi smo Tvoj Izrael - kako Ti govore one vjerne duše u čistilištu - mi smo puk TVOJ I TEBI ODANI. Ako nas pak ljubiš, o čemu mi ni najmanje ne dvojimo, zašto nas tako dugo od sebe rastavljaš? Ako si za nas prolio i zadnju kap Svoje presvete Krvi kako možeš dopustiti da se do kraja ne izvrši naše otkupljenje. Zaboravi, ponizno molimo, naše grijehe i izbavi nas iz muka ovih, koje smo za njih zaslužili. Tako Te mole, o premilostivi Isuse, one bijedne duše a tako molimo i mi za njih. Amen.

Oče naš.... Zdravo Marijo... Pokoj vječni.....

Od vrata paklenih izbavi, Gospodine duše njihove.
Počivali u miru. Amen.

Gospodine usliši molitvu moju
I vapaj moj k Tebi da dođe


POMOLIMO SE: Bože Stvoritelju i otkupitelju svih vjernih, oprosti sve grijehe dušama sluga i službenica Tvojih, daj da oproštenje, koje su vazda željele, pobožnim prošnjama postignu. Koji živiš i Kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Pokoj vječni daruj im, Gospodine.
I svjetlost vječna svjetlila njima.
Počivali u miru. Amen.

Categories: